Fokus på Huddinge – Här hittar du solskydden

Ett tydligt vårtecken är att butiker ställer fram solskydd, solskyddsmedel och solhattar. Även om många njuter av solens strålar så vill man samtidigt skydda sig. Här hittar du de olika solskydden i Haninge. 

Gardiner och rullgardiner

Med gardiner, mörkläggningsgardiner och rullgardiner kan man stoppa solens strålar att nå in i rummen. Det största utbudet hittas hos tygbutiker och inredningsbutiker. Samtidigt är det inte svårt att hitta ett relativt stort utbud hos byggvaruhus. Ska enklare modeller köpas in kan dessa företag erbjuda produkter som efterfrågas. Att montera gardiner är mycket enkelt. Är det rullgardiner bör man följa instruktionerna som följer med i förpackningen. Detta för att den automatiska ”upprullningen” ska fungera. Men några problem bör inte uppstå om man monterar detta själv. 

Persienner

Persienner är en lite mer komplex produkt än gardiner. Detta iallafall om man vill ha persienner som sitter mellan glasen. I detta fall måste de vara anpassade exakt måttmässigt. Det går att montera bort de gamla persiennerna, mäta dessa och därmed köpa liknande modeller. Monteringen är även betydligt mer komplex än att montera en gardin. Av den anledningen väljer många att anlita ett företag som monterar de produkter man köpt från dem. I Huddinge finns flera butiker som säljer och erbjuder montering av solskyddsprodukter. Hos dessa kan bland annat persienner köpas. Önskas montering kan detta beställas direkt vid köp av persiennerna. 

Markiser

En mindre och enkel markis kan köpas hos byggvaruhus, vissa inredningsbutiker samt återförsäljare av solskyddsprodukter. Det är enklare modeller som varken väger speciellt mycket eller är svåra att montera upp. Vill man däremot ha större modeller, exempelvis som tak över altanen, är det butiker som har fokus på solskyddsprodukter som ska besökas. I Huddinge finns ett flertal av dessa butiker. Dessutom kan man självklart åka till andra delar av Stockholm och se på utbud och pris innan man bestämmer sig. De flesta företag i Stockholm levererar, monterar och servar markiser i hela Stockholmsområdet. 

Parasoll

Parasoll kanske är det enklaste och mest flexibla solskydd som finns. De kostar från någon hundralapp till ett par tusen kronor och finns både med och utan fot. Parasoll hittas bland annat på Rusta, Ö&B och företag med fokus på utemöbler. Det är däremot en solskyddsprodukt som inte nödvändigtvis behöver finns hos företag som säljer solskyddsprodukter (som markiser, persienner osv). Orsaken kan handla om parasollens enkelhet. Någon hjälp behövs aldrig med montering och det är få som behöver hjälp med att ”välja rätt produkt”. Det är helt klart den solskyddsprodukt som är lättas att få tag på i Haninge. Men ändå en solskyddsprodukt som fyller sitt syfte – oavsett om man bara vill skydda matplatsen mot sol eller stoppa solens strålar för att nå in i hemmet. 

Se på fler förslag på markiser i Huddinge på: markiserhuddinge.se.

6 Jul 2018