Flytta till mindre bostad

Ska du ta dig till Stockholm? Om du har ett bra kapital kan du ha turen att få köpa en lägenhet i eller utanför staden till ett någorlunda bra pris. Priserna skiljer sig rätt rejält beroende på vart i Stockholm du kan tänka dig att bo. Vill du bo centralt så är priserna skyhöga, även för de minsta lägenheterna. Om du kan tänka dig att bo ca 30 minuter utanför stadskärnan så sjunker priserna rejält och du kan få en lägenhet i helt okej storlek till en någorlunda rimlig summa (för att vara Stockholm).

Om du är i akut behov av boende på grund av flytt så är andrahandsmarknaden stor. Det finns både andrahandskontrakt och mängder med rum att hyra. Att få ett förstahandskontrakt är oerhört svårt för någon som inte har stått i kö till Stockholms Bostadsförmedling i minst 10 år.

Om du akut måste ta dig till Stockholm så är det att hyra rum eller hyra en lägenhet i andra hand. En andrahandslägenhet kan vara dyr och är många gånger möblerad. Om du tidigare har haft ett eget boende och vill ta med dig möblerna kan det vara svårt om du hyr i andra hand eller hyr ett rum och måste släppa den tidigare bostaden. Frågan är då; hur ska du förvara dina möbler? Antingen så hyr du ett förråd av ett magasineringsföretag, eller så säljer du möblerna. Att sälja möblerna kan kännas surt, speciellt om de är relativt nya och du tycker om dom. Då rekommenderar vi att du hyr ett förråd. Att hyra förråd hos en magasineringsfirma kostar en mindre summa varje månad. Priset är beroende på hur stort utrymme du behöver, så prioritera vilka möbler du verkligen vill ha kvar och inte.

Magasinering av möbler är smidigt

Om du väljer att magasinera dina möbler så kan du enkelt hämta ut dem den dagen du köper en egen bostad, får tag på ett förstahandskontrakt eller ett andrahandskontrakt på en bostad som är omöblerad. Då slipper du köpa nya möbler och kan i lugn och ro flytta in utan större problem. Kom ihåg bara att priset för magasinering i Stockholm kan variera, det är värt att kolla runt vad de olika företagen tar per kvadratmeter per månad. Om du upplever att den yta du behöver är för dyr - fundera en gång till på om du verkligen behöver och vill spara exakt alla möbler.

13 Jul 2017