Din däckverkstad i alla väder

Hur många mil har du kört sedan senaste service? Börjar det bli dags för nya däck? Känner du dig osäker? Prata med mekanikerna på en kunnig verkstad så får du ut det mer av bilens alla delar.

Även om du har en fantastisk och väl fungerande bil är det några gånger per år du måste tänka till. Nu pratar vi inte om bilbesiktningen, utan om bytet av däck; sommar och vinter. Behoven av vinterdäck och inte minst av dubbdäck varierar naturligtvis beroende på var i landet du bor. Generellt gäller att om det är vinterväglag, ska du ha vinterdäck från första december till sista mars. Kolla med din lokala polismyndighet om du tycker att vintern är mild och det är oklart om det är tillräckligt mycket frost eller snö i dina trakter. Det är bra att vara förberedd och ligga steget före. Så kom in och kolla mönsterdjup, sprickor och annat som kan behöva åtgärdas. Däck åldras och det är tryggt att prata med någon som är expert. I de nordiska länderna vill många ha miljövänliga däck, med lågt rullmotstånd och lägre ljud. Hitta den perfekta lösningen för just dig och din bil.

Man håller på byta däck

Checka in däcken på hotell

Många bilägare tycker det är bökigt att förvara vinterdäcken hemma. Har man inte utrymme i förråd eller garage är det praktiskt att de kan lämnas in hos en däckverkstad med hotellverksamhet. Det görs i samband med däckbyte. På hotellet är de trygga och kommer undan solljus och annat som kan riskera att de åldras i förtid. Du bokar enkelt en tid för skifte av däcken, rullar in vid överenskommen tidpunkt och får allt fixat. Däck bör alltid förvaras liggande. Gärna i individuella påsar. Få upp dem från golvet och lägg på plankor eller pall.

Återkommande service

Alla bilar behöver en årlig översyn. Det ger en bild av hur motorn mår och om det finns behov av att justera något. I serviceboken anges vilka intervall som tillverkaren förespråkar. Gör upp en plan för just ditt fordon. Börja med att undersöka om du har optimerat däcken. Kanske tar åldern ut sin rätt och de behöver bytas ut? En snabb bedömning av specialiserade medarbetare kan ge säkrare och tryggare körning. Och längre livstid för hjulen du rullar på. Ta en stund och undersök hur bilen fungerar för dig, dina behov och vad som kan förbättras. Boka in dig där det finns kunskaper och erfarenhet som förenklar ditt liv som bilägare. Läs mer på denna sida: https://www.däckverkstadåkersberga.se

16 Mar 2020