Detta behöver du när du flyttar

Är du på väg att flytta? Ska du flytta till Stockholm? Om du har tunga saker och möbler som ska flyttas, bör du överväga att få dem lyfta, flyttade och fraktade av någon som kan hantera den typen av tunga saker. Man ska aldrig riskera ryggar och knän för att lyfta tunga saker. Då är det alltid bättre att använda maskinerna. Det finns riktigt bra kranar, liftar eller skyliftar om man har riktigt tunga saker som man vill flytta på. Alla har väl sett de gigantiska lyftkranar som brukar finns i hamnarna. Fartygen kommer lastade med stora och tunga kontainrar fyllda med saker som ska fraktas vidare till andra ställen på land. Ska de sedan fraktas vidare, krävs lika stora fordon som kan frakta dem på rätt sätt vidare. Då går det inte an med en liten lastbil för att frakta stora kontainrar.

Flytta stort och tungt bohag

På samma sätt är det med ett bohag som ska flyttas från det ena till det andra stället. Har man få stora och skrymmande möbler, men en liten eller ingen hiss alls, får man i vissa fall utnyttja möjligheten som en lyftkran kan bidra med; man lyfter ut möbeln genom fönstret och flyttar den till den väntande bil som kan köra den dit den ska. Om du anlitar en flyttfirma för de stora och tunga sakerna, får du även hjälp med hanteringen av lyftkranen. För en lekman är det mer eller mindre omöjligt att hantera en sådan.

Flytta utomlands

Ska man flytta från det ena landet till det andra, kan det vara viktigt att anlita en flyttfirma som klarar av flytten hela vägen från dörr till dörr. Det kan komma hinder i vägen i form av tullar och besiktningar. Ska sakerna fraktas via båt eller flyg gäller det att man packar in dem på särskilda sätt. Ett professionellt flyttföretag känner till vad som gäller. Som med allt annat här i världen är det lättare så länge flytten sker inom EU. Det är när flytten sker till annat land utanför EU som det blir snårigare med byråkratin och fler regler att följa.

Ta kontakt med flyttföretag för tunga lyft

Vet man att det kommertunga lyft som man ska klara av inom en snar framtid, vänta inte med att ta kontakt. Även om det känns avlägset med flytten, kan det finnas saker som man bör ordna innan man kan genomföra flytten. Då är det bättre att känna till vad som ska förberedas innan man kan skrida till verket. Läs mer om tunghantering på http://www.tunghantering.nu.

18 Aug 2018