Att tänka på inför din flytt

Det är självklart roligt och spännande att flytta till en ny bostad, men samtidigt följer såklart en flytt som kan vara besvärligt och ofta är det mer att tänka på än vad man föreställt sig. Det är å andra sidan ett perfekt tillfälle att rensa upp hemma, trasiga saker kan man slänga och sådant som fortfarande går att använda kan man antingen ge bort eller sälja. Att rensa tar ofta mer tid än vad man kan tänka sig, så det bästa är att börja i god tid!

Packning och städning

Flyttlådor och kartonger går att köpa på alla flyttfirmor och detaljhandelsföretag såsom Biltema eller på ett magasineringsföretag. Det är väldigt viktigt att packa ned allt snyggt och organiserat, vilket man kommer uppskatta när man sedan ska packa upp igen. Att märka sina flyttkartonger är väldigt bra för att lättare hitta vilka flyttkartonger som ska till vilket rum. Det kan speciellt vara viktigt att märka alla lådorna om man anlitar en flyttfirma så att de vet i vilket rum de ska ställa flyttlådorna. Var noga med att märka kartongerna med vad de innehåller, gärna på alla sidor så att det blir ännu lättare att se vad de innehåller. Har man värdesaker man vill förvara på ett säkert sätt så som, smycken, pass, kameror är det lämpligt att packa de separat och lägga det någonstans säkert så som bankfack eller liknande. Om man har möbler eller andra kartonger som man inte vill ha med sig till sin nya bostad och inte heller vill ge bort eller slänga dem kan magasinering vara en god idé där du kan förvara dessa saker säkert.

När du ska flytta ifrån din gamla bostad kan man antingen välja att städa själv eller anlita en städfirma om man vill spara mer tid till annat. Om man väljer att städa själv är det smart att städa utrymmen och rum som man sedan kan stänga om inte behöver gå in i igen. Så undvik att börja städa utrymmen som man måste gå igenom för att komma till andra rum som exempelvis hallen och korridor. Flyttfirman i Sollentuna kan hjälpa dig med både flytten och flyttstädningen!

11 Jul 2017