Att söka jobb i Södertälje – vad erbjuds?

Funderar du på att flytta till Södertälje? Eller bor du redan i kommunen och vill söka ett nytt jobb? Arbetsmarknaden här är varierad. Visserligen har man alltid närheten till Stockholm – och det är många som väljer att pendla – men även inom kommunens gränser finns många jobberbjudanden att titta på. För många är det av intresse att minska pendlingstiden så mycket det går. Trots allt är det annars en till två timmar om dagen som försvinner i trafiken. I den här texten har vi tittat lite på vilka kompetenser arbetsgivarna i kommunen efterfrågar just nu. Märk väl att syftet endast är att visa på variationen av arbetstillfällen som finns här. Kanske vill du jobba som takläggare i Södertälje? Eller med energi? Eller butikssälj?

Takläggare

En takentreprenad i Södertälje söker en takläggare för heltidsanställning. Till främsta del är det omläggning med papp- och tegeltak som kommer att ske. De söker någon som är självgående eller, som med lite hjälp på traven, kan lägga om ett tegeltak. De understryker att de söker ”rätt person” och att den som har vilja också kan få kunskap hos dem. Vidare säger de att en arbetsvillig och positiv person är viktigare än enbart erfarenhet. Vidare vill de att den som söker jobbet som takläggare ska vara noggrann och arbetsvillig. Det ska finas en vilja att lämna fint utförda arbeten efter sig. Företag är verksamt över hela huvudstadsregionen. Inget krav för B-körkort finns. 

Underhållsingenjör

Har du ingenjörsbakgrund? I sådana fall kan det här arbetet passa dig. Det är landets fjärde största fjärrvärmeverk som söker en underhållsingenjör. Arbetsdagarna kommer i stort att bestå av att prioritera, planera samt samordna underhåll inom bland annat rökgasrening, tryckkärl och pannor. I annonsen står det att den sökande kommer att fungera som projektledare och ha kontakt med utomstående leverantörer. 

Butikssäljare

En byggvaruhuskedja med filial i Södertälje söker en butikssäljare som ”motiveras av att ge bra service”. Närmare bestämt är arbetsområdet arbetskläder, så i annonsen står det att den sökande gärna får ha ett intresse för kläder. Såväl privatkunder som företag (allt från storföretag till takläggare) kan komma att besöka affären för rådgivning och för att köpa arbetskläder. De ser gärna att den som söker är social, engagerad och driftig med ett gott öga för vad som behöver åtgärdas för tillfället i butiken. De vill även att den sökande ska ha goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska. Erfarenhet av försäljning av byggmaterial är mycket meriterande. 

4 Apr 2019