Att jobba i möbelaffär i Stockholm

Att jobba som försäljare i en möbelaffär passar den som tycker om att träffa och prata med nya människor och kan tänka sig att hjälpa dem att hitta rätt typ av möbler utifrån smak och intresse. Det finns ju en rad olika typer av möbelaffärer, allt ifrån stora möbelvaruhus till små nischade specialbutiker, men det de har gemensamt är att de dels är en utställningslokal för olika typer av möbler och dels en försäljningsplats. När det gäller möbler handlar det ju inte bara om hur de ser ut, utan också hur de känns, så det är viktigt att kunderna känner sig välkomna att provsitta och provligga möblerna.

Kunskap och intresse gör en bra försäljare

Som försäljare i en möbelaffär bör man så klart ha ett stort möbelintresse men även goda kunskaper om möbler, inte bara om modeller och tillverkare utan även om tillverkningsmetoder och material och varför de använts. Ju mer man kan berätta om en möbel, desto lättare blir det att sälja den. Att själv vara engagerad och personlig ökar bara kundernas köplust och hjälper dem att göra rätt val.

Stor variation i Stockholm

I Stockholm finns det en möbelaffär för varje smakinriktning. Fokus ligger naturligt nog på svensk och nordisk design, men hela världen finns representerad i många möbelaffärer i Stockholm. Dessutom finn sju alla underbara antikaffärer, med möbler som kan vara flera sekel gamla. Är du intresserad av möbler, ch nyfiken på hur det skulle vara att arbeta som försäljare i en möbelaffär, varför inte ta en tur genom Stockholms möbelaffärer, insupa atmosfären och prata med butiksinnehavare och personal. Säkert går det att få många värdefulla tips, och kanske de rent av finns en ledig plats någonstans, eller behov av extrahjälp.

Utbildning är inte allt

Vill man jobba i möbelaffär är det så klart alltid meriterande med en utbildning inom handel, men det är långt ifrån alltid ett krav. Viktigare är att du är rätt typ av person, samt så klart att du är genuint intresserad och har goda kunskaper om möbler och design. Ju mer nischad och smal en butik är, desto viktigare blir det att personalen är engagerad och påläst. Att köpa en soffa eller ett bord för flera hundra tusen kronor är inget lätt beslut att ta, och man vill så klart bli hjälpt av någon som verkligen vet vad hen pratar om.

Bra försäljare växer inte på träd

Att jobba i en möbelaffär i Stockholm är att vara säljare, designhistoriker och gallerist i ett. Attt jobba på Ikea klarar de flesta, men i mindre möbelaffärer inne i stan gäller det att man sticker ut och kan fånga intresset hos kunderna genom att vara trevlig och påläst. Genom kunskap och humor kan en bra försäljare levandegöra möblerna och göra dem mer attraktiva, egenskaper som inte alltid går att läsa sig till utan snarare är en del av ens personlighet. Kort sagt krävs det där lilla extra, som inte alla har. Men kanske har du det?

3 Nov 2018