Anlita en städfirma för din flyttstädning

Ett av de bästa sätten att få en bekväm flytt är att ta hjälp hela vägen. Idag så kan man använda rut-avdraget för både bärhjälp och för flyttstädning och det innebär att du kan dra av 50% av den totala arbetskostnaden med ett tak på 25.000 kronor. Om vi skulle rekommendera något av dessa – om din budget säger nej till båda - så är det att anlita en städfirma för flyttstädningen.

En flyttstädning är ett projekt som tar lång tid och som kräver stor omsorg – missar man något så kan man bli ersättningsskyldig och tvingas betala de nya ägarna för att de exempelvis ska ha råd att anlita en städfirma.

I och med att en flyttstädning måste ske då allt är tömt så sker den även i slutet av flytten. Något som även det påverkar: du är trött, du har burit möbler, du har stressat och du vill så snabbt som möjligt börja komma på plats i den nya bostaden. Kort och gott; ska du flytta och vill ha det lite mer bekvämt så är professionell flyttstädning lösningen. Läs här om en flyttstädning i Örebro: flyttstädningorebro.se.

Hitta rätt städföretag i Örebro

Tyvärr har Rut-avdraget – sina fördelar till trots – även fört med sig att fler företag startat. Alla håller inte vad de lovar och i vissa fall så sker rejäla fuskjobb. Vi kan säga att du bor i en medelstor svensk stad – rätt städfirma:

  • Priset. Kontakta så många städföretag du orkar och ställ deras offerter mot varandra. Välj bort de dyraste alternativen, men ta även bort de som är absolut billigast. Ett väldigt lågt pris är sällan en indikator på kvalitet.
  • Kunder: Hur många kunder har man, är man ett stort eller litet företag? Se över detta och ring gärna några referenser för att se hur de upplever sin service. Troligt är att om en kund är nöjd med sin hemstädning så kan din flyttstädning även den ske av högsta kvalitet.
  • Uppföljning: en viktig punkt gällande flyttstädning är att man följer upp jobbet. Då de nya ägarna granskar städningen så bör städfirman närvara och kunna korrigera de eventuella fel som finns direkt - inom rimlighetens gränser naturligtvis.

Varför ska en flyttstädning ske?

En fråga som många ställer sig inför- och framförallt under en flyttstädning är varför? Man kan inte se vilken poäng som ligger i att städa så pass grundlig då man ändå ska flytta – borde det inte vara bättre att lägga den tiden och den energin i den nya bostaden istället?

Vi vänder på det resonemanget lite: är det inte städat i den nya bostaden då? Den du köpt lägenheten i Örebro har – precis som du – kämpat med att städa och samma sak har den som ska flytta in i din bostad gjort i sitt gamla hus/lägenhet.

Du städar alltså för att underlätta för någon annan och på samma sätt som du förväntar dig en ren bostad så gör också någon annan det. Därför är en flyttstädning viktig. Orkar – eller vill du – inte så är det bara att betala för en städfirma.

3 Mar 2018