Blogg

Här i bloggen skriver vi om allt som har med Stockholm med omnejd att göra. Allt för att våra läsare ska ha så mycket kött på benen som möjligt inför flytten till huvudstaden Trevlig (och informativ) läsning!

Catering - ett smart alternativ till flyttfesten

16 sep 2017

Att arrangera en fest innebär en hel del ansvar, och ibland blir det helt enkelt för mycket för den som tagit på sig det hela. Det blir helt enkelt svårt att njuta av festen.

Detta är ett vanligt förekommande fenomen, att man som värd eller värdinna hela tiden har en tanke på nästa detalj istället för att vara i nuet; man tänker på maten, man tänker på disken, på servering, vilken musik som ska spelas och på om huruvida gästerna har roligt eller om de vill avsluta kvällen. Tankar som sedan smittar av sig och riskerar att lägga sordin på hela tillställningen.

Här tycker vi att många istället skulle må bra av att använda sig av extern hjälp och detta i form av catering. Catering, tänker många här, innebär inte det tråkig mat, serverad ur stora aluminiumformar och där maten dessutom är ljummen?

Nej, kanske om man såg till hur catering såg ut förr – men nu ska man veta att väldigt mycket skett om området och detta speciellt om man ser till Stockholm. Branschen har helt enkelt utvecklats enormt mycket i Stockholm och catering är idag ett säkert kort som ger alla möjligheter och förutsättningar att skapa en lyckad fest.

Maten som förr kanske liknade något från en kantin är idag ersatt med spännande alternativ från alla världens hörn, serveringen som förr sköttes av outbildad personal är idag något som ombesörjs av professionella servitriser och även de tjänster som ingår har blivit både fler och bättre.

Catering för alla smaker och plånböcker i Stockholm

Kort sagt; i dagens Stockholm så innebär catering en trygghet och i många fall en garanti för en lyckad fest där alla ges en möjlighet att njuta – och så även värden och värdinnan. Kostnaden för catering i Stockholm är även den relativt blygsam – naturligtvis beroende på vilken firma man anlitar, vilken mat man vill ha, hur många gäster som finns samt om det behövs något tillägg – och detta beror till hög grad på att det finns ett sådant stort urval.

Företagen inom catering i Stockholm har växt markant under senare år och det här innebär att det finns catering för alla plånböcker och alla typer av tillställningar. Rådet är således följande: släpp tyglarna på din egen fest, njut av dina vänner och ditt sällskap och koppla bort oron – använd dig av catering. Läs mer och få mer inspiration till din fest här!

Att arbeta som elektriker i Stockholm jämfört med en mindre stad

13 sep 2017

Stockholm är Sveriges största stad och livet ser givetvis annorlunda ut här jämfört med i mindre städer. Beroende på vad man jobbar med kan det skilja sig lite mer eller mindre. Arbetar man som elektriker finns vissa punkter som troligtvis ser lite annorlunda ut i Stockholm jämfört med en mindre och mer avlägsen stad.

Fler nybyggnationer

En elektriker kan arbeta både med byggnationer och med underhåll, som inte sällan sker hos företag eller hemma hos privatkunder. I Stockholm pågar en snabb befolkningsökning, vilket har gjort att även byggtakten höjts rejält. Byggkonjunkturen är stark och det är i Stockholm som det här märks av mest.

För den som jobbar som elektriker, VVS-montör eller något annat inom bygg- och anläggningsbranschen finns det skäl att anta att flest jobb finns här. Den starka byggkonjunkturen i kombination med den höga befolkningen gör att det råder brist på många olika typer av hantverkare i Stockholm, och då inte minst elektriker.

Olika arbetsuppgifter

Arbetet som sker vid nybyggnationer kan skilja sig en hel del från det underhållande arbete som sker i redan befintliga hus. Vid nybyggnationer kan mycket av arbetet handla om att installera stora elcentraler och dra kablar. Hemma hos privatkunder kan det visserligen också handla om att dra kablar, men troligtvis i en mindre utsträckning än vad som sker vid nybyggen.

Fler alternativ vid byte av arbetsgivare

En elektriker i Stockholm har fler alternativ i sitt närområde att välja, om denne skulle vilja byta arbetsgivare. Givetvis kan någon i en mindre stad hitta en annan arbetsgivare i närheten, även om den inte ligger i själva staden. Som elektriker i Stockholm har man dock mer att välja på.

Mer kontakt?

En elektriker som arbetar på ett större företag, både vid nybyggen och hos privatkunder, har sannolikt mer kontakt med människor överlag än en elektriker som jobbar mer avlägset med färre kunder. Bara för att man arbetar i en mindre stad behöver det såklart inte innebära att man har färre kunder, men antalet företag som har många kunder är med all sannolikhet mer vanligt förekommande i större städer som Stockholm.

Den täta sociala kontakten ställer vissa krav på sociala förmågor. Det här är en förmåga som är bra att utveckla, oavsett om man är elektriker i Stockholm eller anläggningsarbetare i Kiruna. Det hör i viss mån samman med att ha en god samarbetsförmåga, vilket många arbetsgivare värderar vid till exempel arbeten på nybyggen. Som serviceelektriker är det dock vanligt att man arbetar själv, även om kontakt sker med kunden.

Hitta ett jobb i Stockholm

8 sep 2017

Stockholm är Sveriges största stad och det är knappast förvånande att det är förhållandevis lätt att hitta jobb här jämfört med hur det ser ut i mindre städer i landet. Förutom att det finns gott om arbetstillfällen, finns det också gott om metoder man kan använda sig av för att söka dem. Har du gjort alla nedanstående?

Gå direkt till arbetsgivaren i person

Om du söker jobb i en butik fungerar det ofta bra att direkt gå in till butiken för att söka jobbet. Bäst är såklart att ha med sig både CV och personligt brev i handen och lämna över till den som är ansvarig. Ofta är det inte den som har hand om ansökningarna som står i kassan, men kassapersonalen kan ta hand om ditt cv och ge det till rätt person. Genom den här metoden kan du ge ett ansikte och en person till din ansökan på en gång. Optimalt är om du får träffa den som har hand om personalen direkt. I Stockholm finns många butiker på en liten yta, så den här metoden bör kunna utföras effektivt.

Headhunting

Headhunting blir en allt vanligare metod för rekryterare att använda. Det går ut på att du blir igenkänd för din kompetens, arbetsmoral eller något annat som arbetsgivare finner attraktivt. Genom headhunting blir du då ”upplockad” av företaget som vill ha dig, Du som är arbetsgivare kan använda dig av tjänster som fixar headhunting åt dig. Ofta vill man ha någon specifik, eller någon med specifik kompetens, från ett konkurrerande företag.

Arbetsförmedlingen

Söka jobb kan man visserligen göra utan Arbetsförmedlingen, men det kan vara ett bra sätt att komma igång på. I deras lokaler har du tillgång till dator med ordbehandlingsprogram, samtidigt som du kan be någon att titta över ditt CV, personliga brev eller i allmänhet få råd om jobbsökandet. Ibland hålls dessutom rekryteringsträffar där du kan träffa potentiella arbetsgivare och förhoppningsvis få jobb snabbt. I Stockholm finns flera lokala kontor dit du kan gå, och med stor sannolikhet finns ett nära dig.

Använd nätet

Stockholm är en stor stad med många jobbtillfällen. För att enkelt kunna scanna av dem och sortera dem finns en fördel i att använda sig av olika tjänster på nätet. Det finns idag flertalet sidor som listar lediga arbeten. Du kan till exempel sortera på yrke, stad eller helt enkelt söka fritt. Du kan till exempel skriva in jobbtitel eller namnet på ett visst företag du önskar arbeta hos. De flesta tjänster erbjuder även funktionen att helt enkelt skriva in ett nyckelord som kan hjälpa dig att gallra fram rätt erbjudanden för dig.

Klarar en flyttfirma i Stockholm en pianoflytt?

26 aug 2017

De flesta av oss har någon gång flyttat och kan därmed skriva under på följande påstående: det är jobbigt att flytta. Kort sagt – det kräver väldigt mycket mer kraft än vad man från början räknat med och man måste dessutom se till att förhålla sig till den tid som man kommit överens med de nya ägarna till sin gamla bostad om. Man ska paketera allting, man ska bära sina möbler, man måste hitta ett lämpligt transportmedel, man måste se till att få den hjälp man behöver (släkt, vänner och bekanta) och dessutom så måste man genomföra en flyttstädning innan man slutligen kan lämna över nyckeln och fullt ut fokusera på att komma på plats i sin nya bostad.

Allt det här gör att många efter en flytt utbrister att de aldrig någonsin kommer att göra ett sådant projekt igen och där handlar det inte om att man aldrig kommer att flytta – det handlar om att man nästa gång kommer att ta hjälp av en flyttfirma och betala för att slippa besväret.

Av den anledningen tänkte vi – genom några enkla frågor och svar – ta reda på vad man får ut för dessa pengar om man anlitar en flyttfirma. Vi håller oss för enkelhetens skull till den stad i Sverige där man flyttar som mest – Stockholm och vi säger att det är du som ska flytta. Det här är några vanliga frågor som brukar dyka upp vid en flytt i Stockholm:

Hur mycket kostar det?

En flyttfirma i Stockholm och priserna för en sådan varierar och beror på hur mycket du ska ha flyttat, hur tungt ditt bohag är (en pianoflytt kommer att kosta mer) samt i hur god tid du är. Generellt sett så är dock priserna för en flyttfirma billigare i Stockholm än i övriga Sverige.

Kan en flyttfirma i Stockholm genomföra en pianoflytt?

Denna fråga ska ses generellt och gäller inte enbart en pianoflytt. En pianoflytt kan här med fördel bytas ut mot en kassaskåpsflytt eller en flytt av något annat tingt och otympligt. Men; svaret är ja. De flesta flyttföretag i Stockholm kan ordna med en pianoflytt – förutsatt att man är ute i god tid så att de hinner se över hur fastigheten ser ut. Ibland så kan exempelvis en pianoflytt kräva en skylift eller något annat hjälpmedel. Av naturliga skäl – en pianoflytt kräver onekligen utrymme och där måste man ibland ta föremålet på utsidan.

Kan jag få ersättning för skadat gods?

Ja. Om du anlitar en flyttfirma i Stockholm som jobbar mot försäkring och det är ditt ansvar att kolla upp det innan.

Ingår flyttstädning i priset?

Ja och nej; många flyttföretag erbjuder flyttstädning som en extratjänst som man får betala lite extra för. Ibland är det bättre att på ett tidigt stadium istället kontakta en renodlad städfirma för detta och använda sig av rut-avdraget för ändamålet.

Att hitta en bostadsrätt i Stockholm idag

21 aug 2017

Bostadsrätterna blir bara fler och fler i Stockholm i skrivande stund. Samtidigt gör den snabba inflyttningen till staden att det ofta kan upplevas som en brist på bostäder i staden. Tittar man centralt i Stockholm är priserna ofta väldigt höga. Tittar man däremot utanför Stockholm, ut längsmed pendeltågs- och tunnelbanelinjerna kan det finnas bostadsrätter som inte är alltför dyra, i förhållande till priserna i övriga delar av Sverige. Har man tur kanske man är hyresgäst och ombildar sin hyresrätt till bostadsrätt. Att ombilda hyresrätt till bostadsrätt är något som är vanligt över hela landet, och då inte minst i Stockholm.

Kvadratmeterpriser

Något man behöver fundera på ganska tidigt i sitt bostadsletande är läget. Är man på jakt efter något i centrala delarna av Stockholm eller i en närförort, får man räkna med att priserna är ganska höga. När det gäller kvadratmeterpriser skiljer sig Stockholm mycket från övriga landet.

I april 2017 var det genomsnittliga kvadratmeterpriset i centrala Stockholm runt 93 000 kronor. I Stor-Stockholm gällde ett pris på ungefär 60 000 kronor per kvadratmeter. Priserna i Stor-Stockholm kan jämföras med de i centrala Göteborg, som låg lite närmare 61 000 än 60 000 kronor. Vad gäller medelpriserna i Stockholms innerstad saknas motstycke i hela landet. Över hela Sverige gällde snittpriset ca 40 000 per kvadratmeter, alltså mindre än hälften av priserna i centrala Stockholm.

Läget

Kort om läget nämndes under rubriken ovan. Vill man ha något centralt får man räkna med att betala ganska mycket pengar. Samtidigt är Stor-Stockholm stort, och det finns bra förbindelser in till innerstaden genom bland annat pendeltåg och tunnelbanelinjer. Vill man bo väldigt nära en pendeltågsstation eller tunnelbanestation får man dock räkna med att bostaden kostar mer, oaktat vilken tunnelbane- eller pendeltågsstation det är frågan om.

Samma gäller hyror. Givetvis är hyrorna ofta högre i nyproducerade och mer attraktiva lägenheter. Dock finns det fortfarande lägenheter centralt med relativt låga hyror, men då gäller det också att ha många år i bostadskön för att få en chans till en sådan. Har man en sådan kanske man funderar på att ombilda sin hyresrätt till en bostadsrätt. Gör man det har man goda chanser att göra vinst vid en eventuell försäljning framöver.

Byte

Många med en större hyresrätt utanför innerstaden har ibland möjlighet att göra ”bostadskarriär”. Detta genom att succesivt byta sig mer och mer centralt, om det är det som är målet. Den som vill byta sig ut från innerstaden gör det ofta för att få mer utrymme till liknande eller lägre månadskostnader. Ett sätt att få en bostad centralt i Stockholm, som förvisso kanske är ganska långsökt, är att byta sig till en hyresrätt centralt. Väl där kan man verka för att ombilda sin hyresrätt till bostadsrätt. 

Så kan du utforska servicen och tjänsteutbudet i Norrtälje

16 aug 2017

Norrtälje är visserligen inte särskilt stort, men likväl är det enklaste sättet att utforska tjänsteutbudet troligen att helt enkelt söka på internet. Ute på nätet finns det flera olika tjänster och sidor du kan använda dig av för att hitta det du söker.

Norrtälje kan sägas vara lite mindre än en medelstor svensk stad, med sina ca 18 000 invånare. Således bör du ändå hitta allt du behöver i staden. Är du nyinflyttad, eller bara intresserad av att se vad som finns i staden, kan den här texten förhoppningsvis komma till nytta.

Använd karttjänster

Vad letar du efter? De största karttjänsterna på internet har mängder av information du kan söka igenom. Vill du till exempel se, säg, markiser i Norrtälje kan du helt enkelt skriva in ”markiser Norrtälje” i valfri karttjänst. Du bör då få fram resultat som ger dig en bra helhetsbild av utbudet av markiser i staden.

Det här fungerar såklart på många olika produkter och tjänster. Om du inte är intresserad av markiser, kanske du är mer nyfiken på pizzerior, frisörer eller mataffärer? Sök!

Använd kommunens hemsida

På Norrtälje kommuns hemsida finns en hel del information samlad. Här hittar du även saker som du inte skulle hitta om du sökte via en karttjänst och vice versa. Skulle du leta efter till exempel markiser på kommunens hemsida, skulle du sannolikt inte hitta särskilt mycket. Skulle du å andra sidan söka efter bygglov och stadsplanering i en karttjänst, skulle du inte hitta särskilt mycket.

Här hittar du relevant information om kommunen. Särskilt bra är det läsa om du är nyinflyttad eller planerar att flytta till Norrtälje inom en snar framtid. Här hittar du till exempel bra badplatser, hur det ser ut just med bygglov, brandskydd, avlopp och vatten och en hel del mer.

Se och göra

Är du i huvudsak intresserad av aktiviteter hittar du det under fliken ”se och göra”. Till exempel kan du läsa mer om Norrtälje museum, som är ett museum i kommunal regi. Inriktningen är kulturarv, pedagogik och etnologi.

Även under fliken ”Turist i Norrtälje” finns mycket matnyttigt för dig som vill hitta saker att göra. Du tas då vidare till en länk som samlar skärgården och de kommunerna Vaxholm, Österåker och Östhammar (förutom Norrtälje, då). Här kan du till exempel hitta korttidsboenden och information om båtturer. Just båtturer, och sjön och havet överlag, är något som många förknippar starkt med Norrtälje. Gillar du fiske, bad och båtåkning har du kommit till rätt kommun.

Fönsterputs ger ett bättre intryck i Stockholm

12 aug 2017

Att i dagsläget äga en lägenhet i Stockholm och där man står inför att sälja denna innebär att man har goda chanser att göra detta med en god vinst. Bostadspriserna i Stockholm har under senare år stigit rejält och detta, bland annat, på grund av att det bor mer folk – och att det hela tiden flyttar in flera människor – än vad det finns bostäder. En ekvation som gjort att priserna nått de nivåer man ser i dagsläget och som i det närmaste kan beskrivas som absurda och i många fall orimliga.

Därmed inte sagt att man som lägenhetsägare inte ska försöka sig på på att sälja och att göra det till högsta möjliga slutpris – naturligtvis; det är ju trots allt det som varje bostadsaffär går ut på och det som skiljer en sådan i stockholm mot en som sker i en mindre stad är att skillnaden mellan vinster blir så extremt mycket högre i Stockholm och att man till stor del även kan påverka detta slutpris på egen hand också.

Med det sistnämnda menar vi att det finns några enkla tips som man kan använda sig av, tips som inte kostar så mycket pengar – men som leder till ett trevligare intryck vid visningen och som således kan skapa den där budgivningen som är så eftertraktad vid en försäljning. Om vi nedan radar upp några av dessa tips så kanske bilden kan klarna lite av vad vi menar och som kanske kan hjälpa dig vid din försäljning av en lägenhet i Stockholm och göra din vinst lite högre. Kort och gott här – står du inför att sälja din bostad i Stockholm så bör du överväga dessa tips:

  • Mäklare. Valet av mäklare är oerhört viktigt vid din försäljning och detta säger vi av den anledningen att många i dagsläget verkar välja den billigaste – eller ingen alls – då de ska sälja. En mäklare har den nödvändiga kunskapen som alltid leder till fler personer närvarande vid dina visningar och här rekommenderar vi att du väljer en mäklare från ett av de större husen och som har ett gott rykte. Däremot: kontakta flera stycken och använd den varierande prisbilden för att pruta på priset.
  • Fönsterputs. Detta gäller före själva visningen och här kan man se att många fuskar i Stockholm. En fönsterputs ger alltid ett ljusare, fräschare och härligare intryck och rena fönster gör betydligt mer än vad man tror. Kontakta en städfirma i Stockholm för din fönsterputs och se till att denna även genomför en städning av hela ditt boende. Både fönsterputs och en visningsstädning går att dra av genom rut-avdraget och det är också rådet. En fönsterputs – en korrekt sådan – är svår att genomföra på egen hand och därför rekommenderas professionell hjälp i Stockholm.
  • Homestyling. Städning och fönsterputs nämnde vi; men hur ser ditt möblemang ut? En homestylist ger dig bättre förutsättningar att få fram det bästa ur din bostad. Det kan innebära att du möblerar om, hänger om dina tavlor eller att du sorterar din bokhylla. Små tips som skapar ett bättre intryck och där den professionella homestylisten hela tiden utgår från vad du äger – inte vad du behöver köpa. En billig investering!

Magasinering i Stockholm har flera fördelar

29 jul 2017

Utrymmet i Stockholm är begränsat.. Inte minst utrymme utöver boendet. De flesta i Stockholm bor i lägenhet och då är förstås utrymmet begränsat i jämförelse med ett hus och det är även sällsynt att man har tillgång till ett externt förråd.

Ser man till hur ett typiskt boende i Stockholm ser ut så handlar det om lägenheter och där man dels i och med detta har en mindre yta än i ett hus och att man dels också sällan har något större externt förråd till hands.

Det vill säga; man har kanske en mindre källarutrymme och där ska man ställa alla de saker som inte får plats – något som medför att man dels måste packa väldigt bra och att man dels också måste säkerställa att inget kommer att bli stulet. Just säkerhet är en ständig fråga i Stockholm och gällande inbrott i förråd så har man – tyvärr – sett en ökning. Kort sagt; det är inte svårt för en inbrottstjuv att bryta sig in ett källarförråd i Täby, det är inte svårt att göra det osedd och sakerna som finns i ett sådant är ofta lätta att sälja.

Dessutom – om man skulle klara sig från ett inbrott – så påverkar även temperaturen i en källare eller på en vind kvaliteten på de saker och föremål som förvaras. Detta problem i form av bristande utrymme, med stor stöldrisk och med dålig luft gör att många personer i Stockholm iställer ser en annan lösning och detta i form av att man betalar för extern magasinering.

Gällande denna typ av magasinering så får man nämligen exakt det som saknas i sitt eget hem; en familj i Täby kan vända sig till ett företag inom magasinering och på köpet få följande på köpet:

  • Övervakning. Dels så brukar magasinering ske i larmade utrymmen och dels så brukar man även se till att vaktbolag har särskilda rutter kring lokalerna. Magasinering är säkert och innebär att man som familj i Täby kan överlåta även värdefulla saker och föremål i trygga händer.
  • Låg kostnad. Att vända sig till magasinering och priset för sådan är något som varierar och dels beror på vilket företag man väljer och hur stort utrymme man behöver. Dock: man hyr aldrig ett för stort utrymme. Magasinering innebär att en packmästare jobbar med att stuva in så mycket som möjligt – utan att det tar skada – på ett så litet utrymme som möjligt. Familjen i Täby kommer alltså att få betala för ett maximerat utrymme och det kanske handlar om några hundralappar månadsvis.
  • Klimat. Utrymmet man hyr har en anpassad temperatur där det vare sig är för kallt, för varmt eller för fuktigt. Möbler, tavlor, skivor, böcker eller viktiga fotografier kommer samtliga att förvaras säkert och utan risk för skador åsamkade av ett dåligt klimat.

Sök jobb som fönsterputsare i Stockholm

26 jul 2017

I och med införandet av rot-avdraget så hoppades regeringen att det skulle öppna för fler arbetstillfällen där fokus främst låg på lågutbildade personer samt på invandrare som hade svårigheter att ta sig in på arbetsmarknaden. Något som också har skett; rut-avdraget har de facto lett till att fler personer hittat en lämplig sysselsättning och försörjning; något som blivit extra tydligt i de större städerna där framförallt Stockholm sticker ut extra mycket. Vad är det då för arbetstillfällen som skapats i Stockholm i och med införandet av rut-avdraget?

Jo, har kan man direkt peka på att städbranschen i stort – naturligtvis – fått ett uppsving och att det även skapat arbeten både för kvinnor och män. I städbranschen tänker man – felaktigt – att det enbart är kvinnor som arbetar men man ska här veta att det finns många män som arbetar inom detta område. Det som Stockholm har visat är att det nämligen inom främst ett område finns betydligt fler män än kvinnor verksamma; nämligen fönsterputs.

Tänker man just på fönsterputs i Stockholm så handlar det om många farliga uppdrag som sker på höga höjder och då män – generellt och per definition – ofta söker sig till sådana yrken så har vi således en förklaring till mansdominansen just där. Det finns naturligtvis även kvinnor som sysslar med fönsterputs i Stockholm; men på de riktigt höga höjderna så är det nästan uteslutande män som arbetar.

Det fina med detta är att denna bransch ständigt söker nya arbetare och om man är ung, orädd – man eller kvinna – och är i behov av jobb så är således denna bransch något som man verkligen ska söka sig till. Dock; det gäller ju inte enbart att vara orädd och klara av höga höjder för att bli anställd.

Var effektiv och orädd för höjder

Att putsa fönster kräver betydligt mer än så och detta är något som de flesta är medvetna om; det är nämligen en mycket svår konst och om man har det som yrke så måste man även klara av en viss tidspress också. För att jobba med fönsterputs så krävs det alltså att man verkligen vet vad man gör, kan jobba effektivt och att man dessutom klarar av att vistas på hög höjd – åtminstone då om man talar om Stockholm.

I mindre städer kan det förmodligen räcka med att vara duktig och effektiv då det inte finns lika många höga byggnader – dock; där är heller inte efterfrågan lika hög som den, som sagt, är i Stockholm. Hur länge denna rusch pågår är dock svårt att sia om då mycket tyder på att skattereduktionen vi kallar rut-avdrag ser att minska ganska kraftigt redan vid årsskiftet – vill man söka jobb inom områden som rör detta så måste man nog se till att passa på redan nu.

För tillfället finns det alltid arbetsuppgifter att få – som fönsterputsare, som kontorsstädare eller som städare hemma hos privatpersoner – och främst då i större städer som Stockholm, Malmö och Göteborg.

Varför ska jag välja catering till min fest i Stockholm?

24 jul 2017

Att välja catering har på senare år visat sig vara ett väldigt populärt alternativ till fester av alla möjliga slag och oavsett om det handlar om en födelsedag, en nyårsmiddag eller ett bröllop så finns det alternativ att välja bland – åtminstone då om man är bosatt i en större stad som exempelvis Stockholm. I en mindre stad blir det naturligtvis lite svårare då utbudet bland företag som sysslar med catering är lite mindre än vad det är i Stockholm även om det naturligtvis inte för den sakens skulle är omöjligt. Allt handlar ju om vad man är beredd att bjuda sina gäster på samt hur mycket man är beredd att betala för kalaset.

Vad är då fördelarna med att anlita ett företag för catering? Jo, förutom det uppenbara – att man själv slipper laga mat – finns det även små saker som att slippa diska, att man får tid att umgås samt att man slipper oroa sig på samma sätt som värd över att gästerna inte tycker om det man serverar. Denna oro kan ju naturligtvis uppstå ändå, men då har man ju något att skylla på och slipper därmed känna sig skyldig.

Vad man sedan väljer för sorts firma är – som sagt – något man själv får styra efter eget tycke och smak och som vi sa ovan; ju större stad – desto större utbud. Vill du exempelvis i Stockholm anordna en fest med ett mexikanskt tema så kommer du garanterat att hitta en firma som erbjuder catering där menyn stämmer överens med vad som serveras i detta sydamerikanska land. Detsamma gäller alltså om du vill ha en fest där Asien ligger i fokus eller där du kanske vill servera en trerättersmiddag av det lite finare slaget – catering finns för de flesta behov i Stockholm. Det gäller bara att leta och leta på rätt sätt.

Hur hittar jag rätt catering i Stockholm?

Hur går då detta till? Ja, här finns det några alternativ och det överlägset bästa är att man här använder sig av internet i jakt på de restauranger som erbjuder catering i Stockholm och vad dessa riktat in sig på för typ av mat. Du sätter dig helt enkelt och kollar hur utbudet ser ut och kontaktar därefter den firma som uppfyller dina önskemål och bestämmer hur menyn samt priset ska se ut.

En annan variant är att man kanske kontaktar sin favoritrestaurang i Stockholm och hör ifall de kan göra ett undantag och erbjuda catering för just din fest. Detta blir naturligtvis lite svårare men är defintivt inte omöjligt – dock så ska du i detta läge vara beredd på att få betala lite mer än vad du kanske skulle ha fått göra om du valt en vanlig cateringfirma i Stockholm.

Värt att prova är det hur som helst då du ju – i och med att det är din favoritrestaurang – vet exakt hur maten kommer att smaka och för detta kan det alltså vara värt att betala lite extra. Catering är oavsett det perfekta alternativet för alla sorters fester – det gäller bara att prova.

Sundbybergstips – välj rätt bilverkstad

19 jul 2017

Sundbyberg är Sveriges till ytan minsta kommun. Sett till invånarantalet är det dock landets 48:e största. Den lilla ytan och den höga befolkningsmängden gör att tjänsteutbudet är tätt och varierat. Det här gäller inte minst bilverkstäder, där flera olika aktörer finns på den lilla ytan som Sundbyberg utgör.  

Jämför flera verkstäder innan du bestämmer dig

I Sundbyberg finns det strax under tio bilverkstäder att välja mellan när det är dags för reparation eller service. Att inte begära offerter från flera av dessa aktörer kan vara ett misstag. Det kan helt enkelt hända att du får betala mycket mer än vad du egentligen behöver.

Då Sundbyberg inte är särskilt stort har du aldrig långt att åka för en bilverkstad, oavsett vilken bilverkstad i kommunen du väljer. Kontakta alla i närheten, begär prisuppgifter och jämför dem därefter.

Be om uppgifter om jobbet

När du lämnar in din bil hos en bilverkstad, oavsett om det är i Sundbyberg eller någon annanstans, är det alltid bra att be om vissa uppgifter. Till exempel är det bra att be om att få leveranstid, en bekräftelse på orden och kvitto på inlämnandet. Det här gör affärerna säkrare för både kund och bilverkstad.

När du får fakturan

När du får fakturan är det alltid bra att be din bilverkstad i Sundbyberg att förklara den. Är du osäker på något av innehållet bör en seriös bilverkstad inte ha några problem med att svara på alla dina frågor. Det finns tyvärr en del oseriösa aktörer som kryddar fakturorna runtom i landet, och det är inte omöjligt att det också finns någon i Sundbyberg. Glöm inte att spara fakturan på något bra ställe sedan.

Glöm inte serviceboken

Glöm inte att ge serviceboken till din bilverkstad. Att de kan stämpla i den är viktigt av flera skäl. Till exempel är det av betydelse för framtiden om det blir något fel eller om du ska sälja bilen. Att lämna över serviceboken är något som ibland glöms av, men som är enkelt att göra och som gör stor nytta.

Köp samma motorolja

Om den bilverkstad du lämnat in bilen hos har fyllt på motorolja, är det alltid bra att köpa en i samma kvalitet. På så vis kan du fylla på med jämna mellanrum och få bästa möjliga effekt.

Ska den verkligen repareras?

Handlar det om en stor och dyr reparation av en äldre bil är det bra att fråga din bilverkstad om en reparation verkligen är den bästa lösningen. Kanske är kostnaden för reparationen faktiskt högre än det marknadsvärde bilen har för tillfället? Det här är givetvis något du kan kolla upp på egen hand också. Enklast är det om du redan har fått in prisuppgifter från flera olika verkstäder i Sundbyberg.

Är reparationen alldeles för dyr kan det vara läge att börja titta på en ny bil. Ett annat alternativ, om man bor i Sundbyberg, är att helt enkelt göra sig av med bilen och börja åka kommunalt. Till Sundbyberg går både tvärbana, pendeltåg, bussar och tunnelbanans blåa linje.

Vill du flytta till Stockholm? Här är tre jobb med liten konkurrens

18 jul 2017

Arbetsförmedlingen gör regelbundet prognoser för olika yrkens framtid. De bedömer hur möjligheterna för till exempel en målare eller en kock ser ut att få en anställning i olika regioner. I hela landet idag finns stark arbetskraftsbrist inom vissa yrken, där just målare och jobb som relaterar till byggbranschen märks bland dessa. Samtidigt finns en brist i offentlig sektor, bland annat vårdpersonal och lärare.

Många typer av vårdjobb är inte enkla att ta bara sådär. Likaså gäller byggjobb och målare, som ofta kräver yrkesbevis. Likväl är det dock, med tanke på den stora bristen, inte omöjligt att få jobba som lärling hos en byggfirma eller som målare. Därför har vi även med målare på listan, även om lönen är låg som lärling (och hyrorna i Stockholm höga). x

Målare

Enligt Arbetsförmedlingen har målare mycket goda möjligheter till jobb det närmaste året. Den höga efterfrågan på personal kan i huvudsak förklaras av den starka byggkonjunkturen. Stockholm är den region där det kanske byggs mest i hela landet, så även om tillväxten stannar av något överlag, lär det kanske märkas minst i Stockholm.

Dessutom är Stockholmarna flitiga användare av rot-avdraget. Där mycket rot-avdrag används, beställs sannolikt även fler målarjobb. Sammantaget kan målare vara ett bra yrke att satsa på om du vill flytta till huvudstaden. Allra bäst är det om du har gått byggprogrammet med inriktning måleri på gymnasiet, men det går även att utbilda sig som vuxen. Därutöver kan det finnas chanser att söka upp ett företag på egen hand och be om att få börja arbeta som lärling.

Personlig assistent

Visserligen råder det lite mer konkurrens om jobb som personlig assistent, men den som inte har en särskild utbildning och som vill arbeta med människor, kan kanske överväga yrket. I dagsläget finns det nästan 70 000 anställda assistenter i hela landet, varav en betydande del finns i Stockholm. Med en befolkning som blir allt äldre kan efterfrågan på assistenter öka ännu mer med tiden.

Som personlig assistent behöver du ingen särskild utbildning, som nämnt tidigare. Däremot brukar personlig lämplighet prioriteras av brukaren eller den som företräder brukaren. Jobbet kan innebära tunga lyft och kräva körkort, beroende på vilka behov den du jobbar hos har. Ofta ställs det krav på goda sociala förmågor och att man är lyhörd.

Kock

Som kock råder mycket liten konkurrens om jobben. Dock krävs utbildning för att fullt ut kunna ta del av alla de jobbmöjligheter som finns i Stockholm. Stockholm är relativt krogtätt och den med utbildning och erfarenhet bör kunna arbeta i staden mycket snabbt.

Idag finns nästan 40 000 anställda kockar i Sverige. En betydande del av dem finns i Stockholm, som hyser rum åt flertalet populära och beryktade restauranger. Likaså finns det allt som oftast enklare restauranger i nästan varje gathörn (beroende på var i Stockholm du befinner dig givetvis).

De goda anställningsmöjligheterna för kockar kan delvis förklaras av ett växande intresse för mat och dryck överlag i landet. Samtidigt som intresset har ökat, har det dock inte utbildats tillräckligt många i takt med detta. Den kock med erfarenhet och utbildning har mycket goda möjligheter att hitta ett arbete i Stockholm.

Hemstädning är billigt i Stockholm

16 jul 2017

Att hemstädning blivit så pass stort som det i dagsläget är i Stockholm kan till viss del förklaras av att man får använda sig att sitt rut-avdrag. Detta då hemstädning ligger inom området av en hushållsnära tjänst och att man därför får dra av en del av beloppet på sin deklaration och därefter få tillbaka pengar på skatten. Detta får man ju göra oavsett om man bor i Stockholm eller någon annanstans i Sverige, men hemstädning har alltså blivit som mest populärt just i Stockholm. Detta har också en annan förklaring än det förmånliga skatteavdrag vi kallar rut och beror på helt på efterfrågan och behov.

Personer som bor i Stockholm upplever nämligen en större stress än vad som är fallet i andra städer och kan man där genom att använda sig av hemstädning skapa tile mer tid för sig själv och sin familj – ja, då är det också klart att man gör det. Man ska här alltså tänka att många i Stockholm – även om rut-avdraget skulle försvinna – även i framtiden kommer att använda sig av hemstädning. Det är nämligen så att just rut-avdraget i Stockholm har fått många att prova på hemstädning och att man efter det insett att det är en direkt oumbärlig tjänst som man inte klarar sig utan och att man därför kommer att fortsätta att anlita ett företag för detta ändamål – med eller utan rut-avdrag.

Dessutom så är en tjänst som hemstädning i Stockholm ganska billig som det är och detta talar även det för att framtiden för företag verksamma inom hemstädning kommer att kunna fortsätta utan några större problem. Att hemstädning i Stockholm är större än vad det är i andra städer förklaras alltså av att det där finns ett större behov, att det där finns större chans att få sin hemstädning billigare samt – till viss del – att rut-avdraget finns. Det handlar alltså inte om att – som många lite slappt pekar på – att om denna hushållsnära tjänst och avdrag skulle försvinna så skulle hela branschen dö ut. Riktigt så är det alltså inte då det handlar om hemstädning i Stockholm.

Kontakta ett företag för din hemstädning i Stockholm

Om man är intresserad av att skaffa hemstädning till sitt hem i Stockholm så är alltså denna tjänst något som kan få till ett billigt pris. Hur mycket man betalar avgörs av hur stort du samt hur regelbundet du väljer att ha denna hemstädning. Har du ett stort hus i Stockholm så kommer ju detta att kosta mer pengar att genomföra en hemstädning i än vad en liten lägenhet kommer att göra.

Däremot kan du själv som kund till ett företag inom hemstädning i Stockholm påverka priset och detta gör du genom att hålla ögonen öppna efter hur prisbilden ligger hos andra företag. Du kan alltså vara vaksam över att du inte betalar för mycket för din hemstädning, men här måste du ju också vara beredd att byta till ett annat företag som är verksamma inom detta område i Stockholm. Se alltså till att inte binda dig över en längre tid utan var lite flexibel.

Klicka här för tips på ett bra städföretag.

Flytta till mindre bostad

13 jul 2017

Ska du ta dig till Stockholm? Om du har ett bra kapital kan du ha turen att få köpa en lägenhet i eller utanför staden till ett någorlunda bra pris. Priserna skiljer sig rätt rejält beroende på vart i Stockholm du kan tänka dig att bo. Vill du bo centralt så är priserna skyhöga, även för de minsta lägenheterna. Om du kan tänka dig att bo ca 30 minuter utanför stadskärnan så sjunker priserna rejält och du kan få en lägenhet i helt okej storlek till en någorlunda rimlig summa (för att vara Stockholm).

Om du är i akut behov av boende på grund av flytt så är andrahandsmarknaden stor. Det finns både andrahandskontrakt och mängder med rum att hyra. Att få ett förstahandskontrakt är oerhört svårt för någon som inte har stått i kö till Stockholms Bostadsförmedling i minst 10 år.

Om du akut måste ta dig till Stockholm så är det att hyra rum eller hyra en lägenhet i andra hand. En andrahandslägenhet kan vara dyr och är många gånger möblerad. Om du tidigare har haft ett eget boende och vill ta med dig möblerna kan det vara svårt om du hyr i andra hand eller hyr ett rum och måste släppa den tidigare bostaden. Frågan är då; hur ska du förvara dina möbler? Antingen så hyr du ett förråd av ett magasineringsföretag, eller så säljer du möblerna. Att sälja möblerna kan kännas surt, speciellt om de är relativt nya och du tycker om dom. Då rekommenderar vi att du hyr ett förråd. Att hyra förråd hos en magasineringsfirma kostar en mindre summa varje månad. Priset är beroende på hur stort utrymme du behöver, så prioritera vilka möbler du verkligen vill ha kvar och inte.

Magasinering av möbler är smidigt

Om du väljer att magasinera dina möbler så kan du enkelt hämta ut dem den dagen du köper en egen bostad, får tag på ett förstahandskontrakt eller ett andrahandskontrakt på en bostad som är omöblerad. Då slipper du köpa nya möbler och kan i lugn och ro flytta in utan större problem. Kom ihåg bara att priset för magasinering i Stockholm kan variera, det är värt att kolla runt vad de olika företagen tar per kvadratmeter per månad. Om du upplever att den yta du behöver är för dyr - fundera en gång till på om du verkligen behöver och vill spara exakt alla möbler.

Ska du köpa hus i Nacka?

13 jul 2017

Nacka är ett mycket populärt område i närheten av Stockholm att köpa hus i. Om du planerar att köpa hus där börjar en mycket händelserik tid när du väl slår till. Mer eller mindre händelserik kan den bli beroende på skicket på huset. Har du till exempel köpt ett renoveringsobjekt kan du såklart räkna med en hel del jobb framöver.

När man köper hus i Nacka gäller i princip samma saker som när man köper hus på andra platser i Sverige – åtminstone under själva processen. Med tanke på Nackas närhet till Stockholm, samtidigt som det är rikt på natur, blir det lite annorlunda att vara husägare här jämfört med flera andra förorter nära Stockholm.

Behöver du trädfällning?

Trädfällning är knappast något man behöver fundera på i många andra förorter till Stockholm. Nacka är dock, trots sin närhet till Stockholm, väldigt rikt på natur, precis som nämnt i inledningen. Därför är det bra att fundera på saker som trädfällning. Kanske är det just det som behövs för att skapa en fin utsikt över Mälaren?

Att ta ner träd är något som behöver göras korrekt. Särskilt viktigt är det när det sker i förhållandevis tätt bebodda orter som Nacka. Bara några graders felberäkning kan göra att trädet faller över en elledning eller något annat känsligt. Bäst är troligtvis att anlita en firma för sin trädfällning om man bor i Nacka. Bor man på landet, mer avlägset, är det lättare att sköta trädfällningen på egen hand.

Behöver du fortfarande bil?

Många som flyttar till Stockholm från mindre platser i landet kan fundera på om bilen fortfarande behövs. Bor man i en kranskommun som Nacka är det mest troligt att bilen fortsatt kommer att vara en stor hjälpreda i vardagen. En annan sak är det dock om man bor väldigt centralt, till exempel i Gamla stan eller på Norrmalm. I dessa områden kan bilen bli mer besvärlig och kostsam än vad den faktiskt är värd. Att hitta parkering efter jobbet kan bli en daglig utmaning.  

Nacka är dock förhållandevis bilvänligt, och om du köper ett hus här har du med största sannolikhet en egen parkering. Något som är värt att tänka på är dock de trafikstockningar som kan uppstå, framförallt i närheten av Slussen. Vissa boende i Nacka väljer att skaffa en EU-moped för att kunna glida förbi de värsta köerna. En EU-moped har dock sina nackdelar givetvis, och det blir svårt att köra med den under vinterhalvåret.

← Äldre inlägg